CHER HOTEL

CAZİBE NOKTALARI


İstanbul dünyada sayısı görsel zenginliğe sahip cadde, saray ve parka sahiptir. Bu özelliği ile de yine ziyaretçilerini kendine hayran bırakmaktadır. Birçok fotoğrafçı bu şehrin büyüsünü fotoğraflarına konu etmiştir. Şimdi gezme zamanı.

Yerebatan Sarnıcı (Yerebatan Sarayı)

  • Detaylar

    OTELE UZAKLIĞI

    Mesafe: 40 dakika


    "Türkçede 'Batık Saray' veya 'Yerebatan Sarayı' olarak da bilinen Yerebatan Sarnıcı, 532 yılında Justinianus tarafından Bizans Sarayına su sağlamak için yaptırılmıştır. Yerebatan Sarnıcı ya da daha çok 'Yerebatan Sarayı', gerçekten otantik bir yer ve İstanbul'da mutlaka görülmesi gereken bir yer. Sarnıç, Sultanahmet Meydanı'nda bulunmaktadır. Sultanahmet Meydanı'na varmak üzereyken sağ kıyıda Yerebatan Sarnıcı'nı göreceksiniz. Tramvay hattının yanında küçük bir bina var; Buradan Yerebatan Sarnıcı'na inen merdivenlere inilir. Bazilika her gün 09.00-18.30 saatleri arasında açık olup, yabancı ziyaretçiler için giriş ücreti 10 YTL (~ 7 USD). Yeraltı suyu yolu, Büyük Saray ve diğer binalar için su deposu olarak kullanıldı. 132 m uzunluğunda, 65 m genişliğindedir. Sarnıçta 336 sütun bulunmaktadır.


    Sarnıcın arka tarafına yürüdüğünüzde, sütunlardan birini destekleyen ters çevrilmiş bir Medusa başı bulacaksınız. Neden baş aşağı olduğu bir gizemdir, ancak en olası açıklama, taşı yerleştiren kişilerin, başın ters çevrilmesi durumunda kötü ruhları kovacağına inandıklarıdır.


    Baş aşağı Medusa başından çok uzak olmayan ikinci bir Medusa başı, yanlara doğru. Neden biri baş aşağı, diğeri yana doğru yönelimiyle ilgili soruyu derinleştirir. Belki de inşaatçılar, iki kafayı aynı yöne yerleştirmenin, Medusa'nın kafasındaki yılanlarda yaşayan kötü güçleri güçlendireceğini düşünüyorlardı. Sarnıçta ilk sırada yer almaları da ilginçtir. Belki de uzun süre su altında kalmaları kötü güçleri uzaklaştırmaktı.


    Bugün tamamen yenilenmiştir. Su hala melankolik bir şekilde tavandan damlıyor ve tuğla kubbeli tavan klasik müziği yansıtıyor.


    Yerebatan Sarnıcı İpuçları:


    Türkçe'de 'Batık Saray' veya 'Yerebatan Sarayı' olarak da bilinen Yerebatan Sarnıcı, 532 yılında Jüstinyen tarafından Bizans Sarayına su sağlamak için inşa edilmiştir. 

    Yerebatan Sarnıcı 3,5 metre kalınlığında ateş tuğlası duvarla çevrili olup su geçirmez olması için özel harçla kaplanmıştır. 

    Yerebatan Sarnıcı, 6. yüzyılda İmparator Justinianus döneminde İstanbul kentine su sağlamak için yapılmıştır."

Dolmabahçe Sarayı

  • Detaylar

    OTELE UZAKLIĞI

    Mesafe: 10 dakika


    "Dolmabahçe Sarayı'nın temelleri denizden toplanan zemine oturduğu için İngilizce ""Dolmabahçe"" kelimesi ""dolu bahçe"" anlamına geliyor. Boğazın hemen kıyısında, deniz kıyısında güzel bir 19. yüzyıl sarayıdır. Mimari Barok ve Rokoko tarzında ve çok Fransız. Birçok kişi bunun Fransa'nın Paris kentindeki Versay Sarayı'nın küçük bir modeli olduğunu düşünüyor. Saray, bir tur rehberi eşliğinde bir grup olarak görülebilir. Pazartesi ve Perşembe hariç her gün 09:00 - 16:00 saatleri arasında açıktır.


    Turistik yarımadada kalırsanız Sirkeci yönüne tramvayla gitmelisiniz. Tramvay önce Sirkeci ve Eminönü semtlerine gidecek, daha sonra Galata Köprüsü üzerinden Karaköy'e devam edecek. Son durağa kadar tramvayda kalın. Son durağa geldiğinizde Dolmabahçe Sarayı'na sadece 200-300 metre mesafede bulunan Kabataş semtinde olacaksınız. Deniz otobüsü ve Kabataş feribot iskelesinden inin ve 200 metre sonra deniz cephesinde sağ tarafta Dolmabahçe Sarayı'nı göreceksiniz.


    Dolmabahçe Sarayı İpuçları:


    Dolmabahçe, kelimenin tam anlamıyla dolu bahçe demektir. 

    Dolmabahçe, Boğaziçi'ndeki imparatorluk saraylarının en büyüğü ve en büyüğüdür. 

    Dolmabahçe, dünyanın en büyük Bohem ve Bakara kristal avize koleksiyonuna sahiptir. 

    Atatürk (Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu) İstanbul'u ziyaret ettiğinde, Dolmabahçe Sarayı'nı ikametgah olarak kullandı. 10 Kasım 1938'de Atatürk, uzun bir hastalık döneminin ardından bu sarayda hayata gözlerini yumdu. 

    Altın varak tavanların süslenmesi için Dolmabahçe Sarayı'nda 14 ton altın kullanıldı."

Topkapı Sarayı

  • Detaylar

    OTELE UZAKLIĞI

    Mesafe: 30 dakika


    "Topkapı Sarayı, 15. ve 19. yüzyıllar arasında Osmanlı padişahlarının imparatorluk ikametgahıydı. İlk olarak Sultan Mehmed tarafından tasarlanan ve daha sonra Sinan tarafından geliştirilen tasarımı, Osmanlı hiyerarşisinin yapısının ritüellerine ve devlet işlerinin işleyişine dair ipuçlarını gizler. İmparatorluk hazinesine ve kabineye ev sahipliği yapan saray kışlası olmasının yanı sıra, Osmanlı'nın ihtişamını anlatıyor. Paha biçilmez hazinenin yanı sıra, Çin porselenleri, kutsal emanetler, sultan kıyafetleri ve imparatorluk silahlarından oluşan seçkin bir koleksiyon da sarayın farklı bölümlerinde sergileniyor.


    Topkapı Sarayı İpuçları:


    Topkapı Sarayı, dünyanın en büyük müzelerinden biridir ve dört yüz yıldan fazla bir süredir Topkapı, padişahların ikametgahıydı. 

    Spoonmakers Diamond, Topkapı Sarayı müzesindeki İmparatorluk Hazinesi sergilerinin gururu olarak kabul edilen 86 karat (17 gr) armut biçimli bir elmastır. Dünyadaki türünün en büyük dördüncü elmasıdır. 

    Davut'un Kılıcı Topkapı Sarayı'ndadır. 

    İstanbul'da James Bond filmi 'Skyfall' filmini çeken bir dublör, motosikletinin kontrolünü kaybetti ve şehrin 15. Yüzyıl Kapalıçarşı'daki 330 yıllık bir mağazanın camına çarptı. 

    Jackie Chan filmi 'Accidental Spy' kısmen İstanbul Kapalıçarşı'da çekildi. 

    'Kapalı Çarşı' anlamına gelen 'Kapalı Çarşı', 250.000 ile 400.000 arasında ziyaretçiyi çeken 61 kapalı cadde ve 3.000 dükkan ile dünyanın en büyük ve en eski kapalı çarşılarından biridir.

    Mahremiyet Odası Kutsal Emanetler Odası'nı (Kutsal Emanetler Dairesi) barındırır. İçinde ""Müslüman dünyasının en kutsal kalıntıları"" olarak kabul edilen şeyleri barındırıyor: Peygamber Muhammed'in pelerini, iki kılıç, bir yay, bir diş, sakalının bir kılı, savaş kılıçları, imzalı bir mektup ve diğer kalıntılar Kutsal Tröstler olarak bilinirler. Sergilenen ilk dört Halifenin kılıçları, Musa'nın Asası, Yusuf'un türbanı ve Muhammed'in kızının halısı gibi diğer kutsal nesneler de sergileniyor. Murad III döneminde, Kutsal Manto Odası Çarşısı eklendi, ancak Sünnet Odası eklendiğinde değiştirildi. Bu pasaj, 10. yüzyıldan önce St. Kilisesi'ne dönüştürülen Poseidon Tapınağı'nın yerine inşa edilmiş olabilir.

Sultanahmet Camii

  • Detaylar

    OTELE UZAKLIĞI

    Mesafe: 30 dakika


    17. yüzyılda genç yaşta hastalıktan can veren Sultan Ahmet'in adının sonsuza dek yaşayabilmesi için camiyi bitirmesi ölmekte olan dileğiydi. Türbenin duvarlarını süsleyen Osmanlı çinilerinin zarif tasarımlarına hayranlıkla bakan ziyaretçiler tarafından Sultanahmet Camii adını almıştır. Fayansların çiçek desenlerinin yanı sıra iyi aydınlatılmış, geniş iç mekanlar ruhun sonsuzluğunun bir kanıtıdır.

Rüstem Paşa Camii

  • Detaylar

    OTELE UZAKLIĞI

    Mesafe: 30 dakika


    Kanuni Sultan Süleyman'ın saymanı ve damadı adına yaptırılan 16. yüzyıl Osmanlı Camii, Sultan'ın gözünden düşüp hizmetten çıkarıldı. El yapımı İznik çinilerinin en güzel örneklerine hem iç hem de dış duvarlarında ev sahipliği yaptığı bilinmektedir; ve tabii ki, size şehrin canlı yerel renklerinin tadına bakacak bir dükkanlar kompleksinin üzerine oturuyor.

Bebek

  • Detaylar

    OTELE UZAKLIĞI

    Mesafe: 40 dakika


    Türkçede 'bebek' anlamına gelen Bebek, Boğaz'dan yukarı ağaçlarla kaplı alanlara yükselen şirin ve varlıklı bir banliyödür. Çoğu, lüks sahil kafeleri ve restoranlarından oluşan koleksiyonun tadını çıkarmak veya yerel ünlüleri bir Pazar brunch'ının tadını çıkarmak için Bebek'e gelir.

Yıldız Park ve Sarayı

  • Detaylar

    OTELE UZAKLIĞI

    Mesafe: 15 dakika


    Boğaz'ın yukarısındaki tepelerde yer alan Yıldız Porselen fabrikası ve karmaşık bir şekilde restore edilmiş Osmanlı İmparatorluk yazlık sarayları ve av köşkleri bulunmaktadır.

Emirgan Parkı

  • Detaylar

    OTELE UZAKLIĞI

    Mesafe: 40 dakika


    Bu tarihi park, Emirgan'ın şirin banliyösünde, Boğaz'ın hemen yanında yer almaktadır. Park, özellikle her Nisan ayında toplu olarak ortaya çıkan canlı lale koleksiyonuyla ünlüdür.

Kız Kulesi

  • Detaylar

    OTELE UZAKLIĞI

    Mesafe: 60 dakika


    Kız Kulesi veya Leander Kulesi (diğer adıyla Türkçede 'Kızkulesi') 2500 yıl önce inşa edildi. Marmara Denizi'nin Boğaz ile birleştiği yerde bulunan küçük bir kayanın üzerine inşa edilmiş ve aynı zamanda Asya ile Avrupa kıtaları arasında yer almaktadır. Kulenin tarihi Antik Yunan medeniyetlerine kadar uzanmakta ve Bizans ve Osmanlı medeniyetleri boyunca devam etmektedir. Leander Tower bir deniz feneri görevi gördü ve tarihiyle ilgili birçok hikaye var. Böyle bir hikaye, Hero ve Leandros arasındaki aşk hakkındadır. Bir gece Leandros gizli aşkına ulaşmak için kuleye yüzmeye çalışıyordu. Kuleden gelen ışık söndü ve Leandros boğuldu. Bugün Leanders Tower, restoran ve kafe olarak kullanılmakta ve mükemmel konumu ile yerli ve turistleri ağırlamaktadır. Kuleye ulaşmak için feribotla Asya yakasına gitmeniz gerekiyor. Feribotlar Eminönü'nden Üsküdar'a hareket eder ve yaklaşık 15 dakika sürer. Üsküdar vapur iskelesinden kuleye yürümeniz gerekecek ve küçük tekneler ziyaretçileri anakara sahilinden kuleye taşır. Boğaz'ın güzelliğinin tadını çıkarmak ve atıştırmak için harika bir fırsat ama kafede fiyatlar nispeten yüksek.

İstanbul Kongre ve Sergi Sarayı

  • Detaylar

    OTELE UZAKLIĞI

    Mesafe: 5 dakika


    İstanbul'da 3.500 delegenin beş yıldızlı bir gala yemeğinin tadını çıkarmak için bir araya gelebileceği tek yer olan ICEC, son teknoloji olanaklar ve üstün hizmetin bir kombinasyonunu sunuyor.

ST. Pierre Kilisesi

  • Detaylar

    OTELE UZAKLIĞI

    Mesafe: 30 dakika


    St.Pierre Kilisesi (Sen Piyer Kilisesi) Karaköy semtinde Galata Kulesinin alt tarafında bulunmaktadır.Kilise 1841 yılında inşa edilmiş olup basilica stili ve dört taraflı altarı ile göze çarpmaktadır.İstanbuldaki en popüler kiliselerden biridir..

Fener Greek Patriarchate & Hagi Yorgi(Aya Yorgi)

  • Detaylar

    OTELE UZAKLIĞI

    Mesafe: 30 dakika


    St. George Fener Rum Patrikhanesi ve Aya Yorgi Kilisesi, Haliç'te Fener semtinde bulunmakta ve aynı zamanda avlusunda Yunan Ortodoks Patrikhanesine de ev sahipliği yapmaktadır.Aya Yorgi Kilisesinde çok değerli objeler bulunmakta olup 5.yy dan kalma taht bunlardan en göze çarpanıdır. İstanbul'daki en popüler kiliselerden biridir

DETAYLI BİLGİ İÇİN

reservation@cherhotel.com.tr

Share by: